100% Fabricat în România, din 1995.

Dacă nu ai citit încă Povestea noastră, te invit să o faci, dacă da, ai deja o mică idee despre noi. Știi deja că suntem o afacere de familie 100% românească din Răucești, județul Neamț, care produce șosete și dresuri. Dar nu ne cunoaștem cu adevărat încă, nu? Nouă ne place și vrem ca lumea să ne știe pentru ce suntem și ce facem și tu meriți să știi cine e în spatele șosetelor tale.

Eu sunt Laurențiu Manolache și sunt pasionatul care are o mare plăcere în a se agita ca tu să fii mulțumit. Sunt soț, proaspăt tătic de fată, economist, antreprenor, fiu de antrepenori, frate de soră programatoare și prietenul oricui îi trece prin mână o șosetă sau un dres LAURMAR, fie că le fabrică, le comandă, le face cadou, sau le poartă.

Din tată-n fiu

Crescând de mic într-o comună și mai ales într-o familie care poate fi foarte ușor definită de șosete, era doar o problemă de timp până intram și eu în afacerea părinților. Am terminat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor în 2014 și am intrat cu forțe proaspete și cu alți ochi într-o fabrică ce se cerea modernizată. Și asta fac de atunci. E un proces care nu se termină niciodată, în special datorită schimbărilor prin care suntem nevoiți să trecem tot mai alert. Și fie vorba între noi, nici nu aș vrea să se termine. Hobby-ul meu e munca și munca îmi e hobby-ul. Sincer vă spun că aștept cu nerăbdare să treacă weekend-ul ca să pot munci lunea de la capăt (nu că nu aș face-o și sâmbăta și duminica).

Să vă explic de ce sunt așa de obsedat de muncă. În primul rând, e impropriu spus ⹂muncă”. Cine nu a auzit de ⹂Alege să faci ce-ți place și nu vei munci nicio zi din viața ta.”? Eu asta am ales. Atunci când vrei să oferi un produs bun, calitate, satisfacție, nu ai cum să o faci cu adevărat fără pasiune și fără dedicare. Pur și simplu nu ai cum. Ok, poate merge un pic, pe termen scurt, câțiva ani. Dar ⹂câțiva ani” au trecut la mine. Și nu mi-a dispărut nimic din dorința de a face un lucru bun, ba din contră, mi se pare că se face tot mai mare.

Care e rețeta perfectă?

Niciuna. Nu sunt pași de urmat cu rezultat garantat. Ca la orice plan ambițios, nici ce fac eu aici nu s-ar putea vreodată realiza într-un singur om. Pot să îți ofer șosetele pe care le fac, la nivelul la care le fac, pentru că sunt înconjurat de oamenii care trebuie. Toți contribuim la același scop, toți suntem dedicați și toți muncim mult. Mult de tot. Și nu doar noi. De la furnizorii de materie primă și cei de utilaje și până la cei care inovează domeniul mereu (provocare pe care o accept în orice secundă cu ochii închiși), toți suntem oameni muncitori, dedicați, pasionați, implicați, creativi și disciplinați.

Adaptabilitatea a fost mereu punctul nostru forte și așa am ajuns ca pe lângă șosetele din bumbac pieptănat (povestim mai multe despre asta în articolul următor) care au consacrat comuna noastră, să producem și dresuri. N-avem cum să te convingem altfel decât prin a vedea cu ochii tăi produsele, dar aproape 3 decenii de experiență pe piață ne ajută să spunem timid că e posibil să avem cele mai calitative perechi de dresuri din țară.

Alt ingredient foarte important este tata, care e mereu lângă mine, lângă noi toți. Curajul lui de a mă lăsa să aduc un suflu nou afacerii este motivul numărul 2 pentru care LAURMAR este ce este azi. Motivul numărul unu e tot curajul lui, dar de data asta curajul de a-și deschide afacerea împreună cu mama, acum aproape 30 de ani.

Mai avem materiale de foarte bună calitate, utilaje performante, strategii bine puse la punct și idei de dezvoltare pe toate planurile. Ce nu avem, de fapt? Le detaliem și pe astea în articolele următoare. Stați aproape!

Și totuși, ce-i cu șosetele astea?

Știm, e ușor de trecut cu vederea acțiunea de a-ți pune șosete în picioare. E un automatism, Le ai oricum în sertar, te gândești că doar sunt și ele acolo ca să nu fie piciorul gol și aia e. Dar când te incomodează, când îți alunecă pe talpă, când se rup, când se scămoșează, când nu îți place cum se văd la un pantalon de costum sau când transpiri în ele, nu-i prea confortabil, nu?

După cum vom povesti și vei afla din următoarele articole, nu sunt nici toate șosetele la fel (începând cu diferențele dintre șosetele pentru femei și șosetele pentru bărbați), nici toate materialele, nici finisajele, nici lungimile, și nici măcar nu se fac toate pe aceleași utilaje. Au toate rostul lor. Și dresurile la fel. Știu că nu sunt șosetele prima ta grijă, dar e norocul tău că e a mea. Și mai e norocul tău că eu sunt pasionat de a te ajuta să îți promovezi șosetele de la stadiul de accesoriu, la o componentă a stilului tău.