100% Fabricat în România, din 1995.

Povestea noastră

Vezi în filmulețul de mai jos de ce ne mândrim atât de mult cu afacerea noastră de familie.

instagram

LAURMAR este o afacere de familie 100% românească, pornită încă de acum 27 de ani într-o comună a cărei istorie este dominată de o singură ramură a industriei textile. Dacă oprești pe cineva pe stradă în comuna Răucești, județul Neamț și îl întrebi care e primul lucru care îi vine în minte când se gândește la locul în care s-a născut, de la mic la mare, ți se va răspunde: șosete.


La începutul anilor ’70 bunica mea, precum și cea a soției mele și cele ale multor altora care locuim aici, fabricau șosete cum ne place să le numim astăzi “handmade”, cu o mașină de tricotat la mână, chiar în casa în care am crescut. Tata a început să își arate încă de pe atunci atât pasiunea pentru industrie, cât și latura tehnică, încercând, de tânăr, să automatizeze mașina manuală a mamei sale cu un motoraș. Munca a început-o tot în industria textilă, dar în paralel cocheta cu replicarea unor mașini de tricotat șosete pe care le monta în alte orașe din țară cu inginerul fabricii de tricotaje la care era angajat. Toate circumstanțele l-au făcut să ajungă repede la concluzia că ceea ce își dorește de fapt să facă în viață este să ducă tradiția mai departe, să își aducă aportul la dezvoltarea industriei și a localității și să pornească pe drumul antreprenoriatului, alături de mama mea.

instagram

instagram

În decembrie 1995 tata și-a deschis propria fabrică de șosete înființând firma LAURMAR și de atunci s-a îngrijit de ea cum a știut mai bine. Și, ce să vezi? I-a ieșit. Ba chiar capacitatea lui de a se adapta nevoilor din piață și nevoilor clienților s-a tradus în apariția brandului de dresuri Grațiela. Faptul că le producem pe amândouă este ceea ce ne-a ajutat să rezistăm pe o piață profund competitivă și unul din lucrurile care ne diferențiază astăzi.


Mie tata mi-a insuflat de mic pasiunea și implicarea în domeniu, iar joaca mea printre utilajele din vechea fabrică de șosete a tatălui a ajuns să se transforme în obiectul muncii mele. Astfel, în 2014, după ce am terminat facultatea, ne-am dat seama că firma cerea schimbări. Trebuia să evoluăm și să ne adaptăm din nou schimbărilor din piață. Am preluat conducerea afacerii și am vrut să ne dezvoltăm prin modernizare, așa că am îmbunătățit aproape tot, de la utilaje și până la procesul de lucru. Am învățat de-a lungul timpului că tot ce îți trebuie pentru succes sunt echipamente performante pe care să le dirijeze oameni capabili și dedicați. Ăsta e secretul succesului nostru.

instagram

instagram

Cine suntem? Pe scurt, o mână de oameni, rude, prieteni, care lucrează cu dedicare aproape obsesivă pentru un singur scop comun: satisfacția clienților noștri. Faptul că pe lângă asta reușim să și contribuim la dezvoltarea localității și a industriei este un bonus. Dar unul motivant. Ca să ajungem să ne oferim produsele la nivelul la care o facem am trecut prin multe etape, am învățat din greșeli și nu ne-am condamnat niciodată că le-am făcut pentru că suntem oameni. Oameni simpli, ca tine, dedicați, entuziaști, autentici, pasionați de ce facem, iar fără parcursul pe care l-am avut nu am fi fost ce suntem astăzi. Dincolo de brand este vorba de oameni. Oameni care creează un produs pentru alți oameni. O facem bine, ne mândrim cu asta și vrem să afli și tu de ce comoara Răuceștiului se ține la ciorap.